Aïkido Nederland
Internationaal Stage van Nederland

07 en 08 oktober 2017Alain Peyrache Shihan, Aikido Meester, bij de Nederlandse DojoFantastische aikidostage in Amsterdam en Bodegraven


Net als vorig jaar hebben we afgelopen weekend weer een aikido stage onder leiding van Alain Peyrache Shihan gehad in Nederland.

Aikido stage onder leiding van Alain Peyrache Shihan gehad in Nederland Het begint een traditie te worden dat Alain elk jaar begin oktober naar Nederland komt voor het geven van een aikidostage.

Ook dit keer hebben de aikidoka’s van mijn dojo gezamenlijk met de dojo van Eric Laschewski uit Amsterdam de stage weer in goede banen geleid. Alles verliep op rolletjes om het zo maar te noemen en de gasten hadden het erg naar hun zin.

Er werd weer volop inspiratie opgedaan en kennis en kunde uitgewisseld.

Juist bij zo’n stage is er de gelegenheid om met de aikidoka’s van de andere dojo’s te trainen. Goed vertegenwoordigd waren de Belgen uit Brussel, Erpe Mere en Moeskroen.

Maar ook vanuit Friesland en uit Parijs kwamen de aikidoka’s naar de stage. Een internationaal gezelschap dus.

Dit soort stages wordt regelmatig georganiseerd en is een belangrijk onderdeel van het traditionele aikido.

Het idee erachter is dat geen twee situaties hetzelfde zijn en door met zoveel mogelijk verschillende mensen te “trainen” je dus zoveel mogelijk verschillende situaties hebt.

Op deze manier bestudeer je niet zozeer gevechtstechnieken maar meer de onderliggende principes ervan.

En dát is nou net hetgeen wat de aikidobeoefenaar helpt bij zijn of haar persoonlijke ontwikkeling: het uiteindelijke (en gezamenlijke) doel van iedere aikidoka.

Op de mat heerst een gemoedelijke sfeer van ontspanning, toewijding en vriendschap. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen met elkaar bezig is en elkaar helpt.

Zondag konden de deelnemers na afloop van de stage zoals gebruikelijk onder het genot van een goedverzorgde lunch nog even alles op zich laten inwerken en gezellig napraten over een geslaagd weekend.Copyright © auteur Theun Jelsma


Vertaling van een traditioneel aikido citaat van de website van Alain Peyrache

"Morihei Ueshiba, de oprichter van aikido, is overleden in 1969 op 86-jarige leeftijd. Na 50 jaar studeerkunst, religies en oosterse filosofieën studeerde hij aikido."

Source : www.aikido-lyon-tassin-69.com


Stage international d'aïkido du 41
14 et 15 octobre 2017

Sous la direction d' Alain Peyrache sensei

Réservez vos places !
www.aikido-stages.com

Aïkido stage de Soings en Sologne
Alain Peyrache reçu par les dojos du Loir et Cher