Stage Aïkido Hollande / Europe

Internationale aikidostage groot succes

Diaporama Photos Aikido »

De eerste internationale aikidostage georganiseerd in Sportcentrum De Kuil in Bodegraven afgelopen weekend was een groot succes.

» Alain Peyrache - Site Officiel Hollandais

Organisé par les dojos d'aïkido Ista Hollande :

Aikido Ista Hollande »aikido hollande epa ista peyrache

Des dojos de toute l'Europe
Entre autre la Belgique en force :

L'aikido Epa de Belgique »De opkomst was overweldigend en na een vriendelijk openingswoord van wethouder Dirk-Jan Knol (cultuur) is vrijdagavond de les van start gegaan. Met een zeer divers gezelschap van jong en oud, vrouwen en mannen uit binnen- en buitenland was het “trainingsweekend” onder leiding van de Franse aikidogrootmeester Alain Peyrache begonnen.

Aikido School Kinonagare te Bodegraven/Waddinxveen en Aikido Dojo Shinto Ryu te Gouda hadden de grootmeester uitgenodigd en de stage georganiseerd.

Dit soort stages worden wel vaker georganiseerd en zijn een belangrijk onderdeel van het traditionele aikido. Het idee erachter is dat geen twee situaties hetzelfde zijn en door met zoveel mogelijk verschillende mensen te “trainen” je dus zoveel mogelijk verschillende situaties hebt.

Op deze manier bestudeer je niet zozeer gevechtstechnieken maar meer de onderliggende principes ervan. En dát is nou net hetgeen wat de aikidobeoefenaar helpt bij zijn of haar persoonlijke ontwikkeling: het uiteindelijke (en gezamenlijke) doel van iedere aikidoka.

Op de mat heerst een gemoedelijke sfeer van ontspanning, toewijding en vriendschap. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen met elkaar bezig is en elkaar helpt.

Zondag konden de deelnemers na afloop van de stage zoals gebruikelijk onder het genot van een goedverzorgde lunch nog even alles op zich laten inwerken en gezellig napraten over een geslaagd weekend. “Het was zeer de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar“ aldus Theun Jelsma, sensei van Aikido School Kinonagare. Meer informatie is te vinden op www.aikidobodegraven.nl.

Copyright © Auteur Theun Jelsma