Aïkido à La Haye (Pays-Bas)
Stage international de Hollande

5 au 7 octobre 2018

Evénement aïkido au dojo de La Haye qui invite un maître international
d'arts martiaux au Pays-Bas : Alain Peyrache sensei !Stage international d'aïkido en Hollande organisé par le dojo de La Haye (Pays-Bas)


Cours international d'aïkido en Hollande
Dirigé par sensei Peyrache


Afgelopen weekend was de eerste aikido stage onder leiding van Alain Peyrache in Den Haag.

Elk jaar begin oktober komt Alain Peyrache op uitnodiging naar Nederland voor het geven van een aikidostage.

Dit keer waren de aikidoka’s van Aikido School Kinonagare van Theun Jelsma de gastheer van de stage.

Zij hebben de stage dit keer georganiseerd op de sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Werkelijk een fantastische locatie met goede faciliteiten.

Alles verliep op rolletjes om het zo maar te noemen en de gasten hadden het erg naar hun zin. Er werd weer volop inspiratie opgedaan en kennis en kunde uitgewisseld.

Juist bij zo’n stage is er de gelegenheid om met de aikidoka’s van de andere dojo’s te trainen. Goed vertegenwoordigd waren de aikidoka’s van Parijs (Bezon en Sèvres) en ook de vrienden uit België en Luxemburg waren aanwezig. Maar ook vanuit Friesland kwamen de aikidoka’s naar de stage. Een internationaal gezelschap dus.

1e aikidostage van Alain Peyrache in Den Haag

Dit soort stages wordt regelmatig georganiseerd

en is een belangrijk onderdeel van het traditionele aikido. Het idee erachter is dat geen twee situaties hetzelfde zijn en door met zoveel mogelijk verschillende mensen te “trainen” je dus zoveel mogelijk verschillende situaties hebt.

Op deze manier bestudeer je niet zozeer gevechtstechnieken maar meer de onderliggende principes ervan.

En dát is nou net hetgeen wat de aikidobeoefenaar helpt bij zijn of haar persoonlijke ontwikkeling: het uiteindelijke (en gezamenlijke) doel van iedere aikidoka.

Op de mat heerst een gemoedelijke sfeer van ontspanning, toewijding en vriendschap. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen met elkaar bezig is en elkaar helpt.

Zondag konden de deelnemers na afloop van de stage zoals gebruikelijk onder het genot van een goedverzorgde lunch nog even alles op zich laten inwerken en gezellig napraten over een geslaagd weekend.

© Aïkido La Haye | Theun Jelsma

Photos au dojo de La Haye

Alain Peyrache shihan aïkido au Pays-Bas

Prochaine édition Aïkido Hollande 2019 sur nos sites :

Une fois sur la page pour modifier l'affiche cliquez sur les images (pour les modifier)


Aïkido Alain Peyrache
Ses nouvelles vidéos ci-dessous

Toutes les vidéosCitation aïkido traditionnel :

"Objectif du sport : savoir "qui est le champion". Ensuite on en parle de partout et on s'en vante : "le culte du champion".

Dans un art martial (la base du Budo japonais) c'est exactement l'inverse : se vanter, faire la montre est indécent, une preuve flagrante d'immaturité.

Donc une dérive des sports martiaux judo, karaté etc, qui pourtant l'affiche en grand dans les dojos : qui n'a pas vu les photos de champions ou les Teddy Rinner en carton, cotoyer l'inverse [cad] les règles de la pratique du même judo par exemple ?"

Source : www.aikidostage.com


Stage international d'aïkido à Terrasson | Dordogne - 13 et 14 octobre 2018

Stage international du Périgord
Par le dojo aïkido de Terrasson


Dirigé par Alain Peyrache shihan

Réservez vos places !

Sur Youtube :