Aikido Alain Peyrache Holland
7-9 October 2016
Aikido in Nederland in Amsterdam en Bodegraven - Alain Peyrache geeft aikido les aan zijn leerlingenGrootse aikidostage afgelopen weekend in Amsterdam en Bodegraven


Ook dit jaar was de opkomst weer overweldigend.

Er waren heel veel aikidoka’s afkomstig uit Frankrijk en België en ook uit alle hoeken van Nederland. Met een zeer divers gezelschap van jong en oud, vrouwen en mannen uit binnen- en buitenland was de aikidostage onder leiding van de Franse aikidogrootmeester Alain Peyrache begonnen.

Op vrijdagavond 7 oktober was de stage in Amsterdam en op zaterdag 8 en zondag 9 oktober werd de stage gehouden in Bodegraven. Dit keer werd de stage georganiseerd door de leerlingen van de dojo’s van Theun Jelsma, Eric Laschewski en Stijn Donders.

Dit soort stages worden wel vaker georganiseerd en zijn een belangrijk onderdeel van het traditionele aikido. Het idee erachter is dat geen twee situaties hetzelfde zijn en door met zoveel mogelijk verschillende mensen te “trainen” je dus zoveel mogelijk verschillende situaties hebt. Op deze manier bestudeer je niet zozeer gevechtstechnieken maar meer de onderliggende principes ervan. En dát is nou net hetgeen wat de aikidobeoefenaar helpt bij zijn of haar persoonlijke ontwikkeling: het uiteindelijke (en gezamenlijke) doel van iedere aikidoka.

Op de mat heerst een gemoedelijke sfeer van ontspanning, toewijding en vriendschap. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen met elkaar bezig is en elkaar helpt.

Zondag konden de deelnemers na afloop van de stage zoals gebruikelijk onder het genot van een goedverzorgde lunch nog even alles op zich laten inwerken en gezellig napraten over een geslaagd weekend. En natuurlijk hadden de buitenlandse gasten nog een hele rit voor de boeg.

Copyright © Theun Jelsma auteurAïkido Alain Peyrache shihan :

"nos ancêtres occidentaux et orientaux partageaient un même savoir et procédaient de la même manière : éducation puis instruction. Une instruction comme alors actuellement sans éducation n'a aucun sens.

On retrouve ici aussi le monde sportif moderne superficiel (qui ne se préoccupe que du corps physique, temple de notre religion moderne), par opposition au monde traditionnel qui lui s'occupe de l'individu en entier dans toutes ses dimensions au sein du cosmos."

source : www.aikido-peyrache-art-martial.com


Aïkido stage de Chalon sur Saône (71)
5 et 6 novembre 2016

Stage sous la direction de sensei Alain Peyrache

Réservez vos places !
www.aikido-stages.com

Aïkido traditionnel en Saône et Loire
Alain Peyrache transmet cet art martial en Bourgogne